ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
Ανοιχτός χώρος συζήτησης και απόψεων!
Καλώς ήρθατε στη σελίδα της Ελληνικής Αστρολογίας!

Η νέα μας σελίδα: http://astro.getforum.org/
FAQSearchMembersGroupsRegisterProfilePM'sLogin/Out
Μετενσάρκωση - Μετεμψύχωση

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Αρχική σελίδα -> ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ads


Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 24, 2017 3:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Ads

Επιστροφή στην κορυφή
Prasina_Matia
Σταθερό μέλος
Σταθερό μέλος


Συμμετάσχουν: 20 Ιούλ 05
Δημοσιεύσεις: 293
Τόπος: Κάπου δίπλα σε θάλασσα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 07, 2007 11:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Μετενσάρκωση - Μετεμψύχωση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε ένα παλιό περιοδικό, βρήκα ένα κείμενο που αναφερόταν στην μετενσάρκωση ή/καί μετεμψύχωση. Το περιοδικό ήταν σχετικού περιεχομένου, και δυστυχώς δεν αναφερόταν πουθενά ο "συγγραφέας" του θέματος...
Ετσι λοιπόν, εκρινα πως έχει κάποιο ενδιαφέρον, το "συμμάζεψα" κάπως μιάς και ήταν αρκετά μεγάλο και θέλησα να το "μοιραστώ" μαζί σας... Drool Smile Friends


Ο όρος μετενσάρκωση αναφέρεται στην πίστη ότι η αθάνατη ψυχή του ανθρώπου ακολουθεί εναν κύκλο "ενσαρκωσεων", καταλαμβάνοντας πολλά διαφορετικά σώματα και ζώντας πολλές διαφορετικές ζωές. Η πιστη στην μετνσάρκωση υπήρξε βασικό στοιχείο πολλών παλαιότερων και σημερινών θρησκειών, όπως ο ινδουισμός και ο βουδισμός.

Ο Πλάτωνας αναφέρεται πολλές φορές σρην αθανασία της ψυχής και στην πίστη του στην μετενσαρκωση, ενώ στην βίβλο των νεκρών των αρχαίων αιγυπτίω γίνεται λεπτομερής αναφορά για το ταξίδι της ψυχής από τη μία ζωή στην επόμενη. Στην πραγματικότητα ο Χριστιανισμός ειναι μία από τις ελάχιστες θρησκείες που απορρίπτουν την ιδέα της επαναφορας της ψυχής από σώμα σε σώμα μέσα στο χρόνο.

Οι έννοιες μετενσάρκωση και μετεμψυχωση, παρότι αναφέρονται στην ίδια πίστη και μοιάζουν να περιγράφουν παρόμοιες έννοιες, δεν είναι στην ουσια ίδιες, αλλά περιγράφουν διαφορετικά στάδια εξέλιξης.

Με τον όρο μετενσάρκωση αναφερόμαστε στην δυνατότητα της ανθρώπινης ψυχής να επανέρχεται ξανά και ξανά στο φυσικό επίπεδο, καταλαμβάνοντας διαφορετικά σώματα κάθε φορά και ζώντας μια πολύ διαφορετική ζωή.

Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, η ανθρώπινη ψυχή είναι ενα αναλλοίωτο κομμάτι του Θεού. Αυτή η θεική πνοή δίνει ζωή σε ένα σώμα, το οποίο έρχεται στη γή για να ζήσει μια σειρα εμπειριών και να μάθει μια σειρά μαθημάτων που θα του επιτρεψουν να βελτιωθεί σταδιακά μέσα στο χρόνο και να επανέλθει ξανά στην αρχική του πηγή...

Κάθε ενσάρκωση είναι μια ευκαιρία να ξεδιπλώσει η ψυχή το μεγαλείο της και να διδαχθεί μέσα από εμπειρίες και βιώματα στο φυσικό επίπεδο. Μετά το τέλος μιας ενσάρκωσης, δηλαδή μετά το θάνατο του προσώπου, η ψυχή ελευθερώνεται, καταλαμβάνει ενα καινούριο σώμα και επανέρχεται στη γή, συνεχίζοντας το αιώνιο ταξίδι της μέχρι να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, οπότε ο κύκλος των ενσαρκώσεων σταματά και η ψυχή ενώνεται ξανά με το Θεό, ολοκληρώνοντας την αποστολή της.

Αυτή η εναλλαγή ζωών δεν είναι τυχαία, αλλά ακολουθεί μια σταδιακή εξελικτική πορεία. Τα μαθήματα και οι γνώσεις που αποκτούνται σε προηγούμενες ζωές είναι η κληρονομιά μας και για τις επόμενες.
Αν κάποιος υπήρξε για παράδειγμα διαπρεπής ζωγράφος είναι πολύ πιθανό στην επόμενη ζωή να έχει συγκρατήσει μια ιδιαίτερη κλίση και δεξιοτεχνία στην ζωγραφική, ακόμη κι'αν ασχοληθεί με ενα εντελώς διαφορετικό επάγγελμα. Ετσι με τις γνώσεις και τα μαθηματα που έχουμε πάρει στην πορεια στην μία ζωη προχωράμε σε μια επόμενη που θα μας προσφέρει μια σειρά διαφορετικών μαθημάτων ζωής.

Ο όρος μετεμψύχωση αναφέρεται στο ίδιο εξελικτικό ταξίδι της ψυχής, πρός τη βελτίωση και την ολοκλήρωση, αλλά μιλάει για την πορεία της στα αρχικά της στάδια.

Μια παλιά φράση περιγράφει αυτήν την εξελικτική πορεία :

"Στον ατελείωτο κύκλο της ζωής, θα περάσεις από όλα τα πράγματα και θα καθίσεις και σε όλες τις θέσεις. Η πέτρα θα γίνει φυτό και το φυτό θα γίνει ζώο. Το ζώο θα γίνει Ανθρωπος και ο Ανθρωπος θα γίνει Θεός"

Την καλημέρα μου Smile Fatina

_________________
Universe Prasina_Matia Universe

... Σκόρπιες σκέψεις που ίσως να χαθούν στον άνεμο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Milky_Way
Μόνιμο μέλος
Μόνιμο μέλος


Συμμετάσχουν: 01 Μάϊ 06
Δημοσιεύσεις: 820

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 07, 2007 12:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Μετενσάρκωση - Μετεμψύχωση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Prasina_Matia έγραψε:
Στην πραγματικότητα ο Χριστιανισμός ειναι μία από τις ελάχιστες θρησκείες που απορρίπτουν την ιδέα της επαναφορας της ψυχής από σώμα σε σώμα μέσα στο χρόνο.

Οι πρώτοι Χριστιανοί πίστευαν στην μετενσάρκωση. Από την 5η Οικουμενική Σύνοδο αυτό όπως και πολλά άλλα βασικά πιστεύω του Χριστιανισμού παραμερίστηκαν για να εξυπηρετηθεί η κοσμική εξουσία όπως συμβαίνει και στις μέρες μας που όλες οι θρησκείες χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις σκοπιμότητες. Πάρε για παράδειγμα τους μουσουλμάνους.
Ο ισλαμισμός δεν διδάσκει βία και πόλεμο και μάλιστα απαγορεύει να σκοτώνονται παιδιά και γυναίκες στον πόλεμο, μα οι σύγχρονοι μουσουλμάνοι ασκούν βία χωρίς διακρίσεις. 'Οσο για τον Χριστιανισμό και την σχέση του με το δόγμα της μετενσάρκωσης, κυρίως από την εποχή του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου και μετά σταδιακά οι άνθρωποι αποξενώθηκαν από τον Θεό μέσα τους και τον αναζητούσαν κάπου αλλού και το χάσμα μεταξύ θεού και ανθρώπου μεγάλωνε όλο και περισσότερο. Στην μετενσάρκωση πίστευαν όχι μόνο οι πρώτοι Χριστιανοί, αλλά και οι Πυθαγόρειοι, οι Εσσαίοι, αλλά και οι Καθαροί που υπέστησαν
τα πάνδεινα από την δογματική Εκκλησία.

Από τα αρχεία της Ιεράς Εξέτασης, 1273, μια γυναίκα από την Τουλούζη :
''Ο Θεός δεν δημιουργεί καινούριες ψυχές για μικρά παιδιά. Θα είχε πολλά πράγματα να κάνει. Η ψυχή ενός νεκρού ατόμου πηγαίνει από σώμα σε σώμα μέχρι να έρθει στα χέρια των καλών ανθρώπων (τέλειων Καθαρών).
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΙΝΤΙΓΚΟ
Νέο μέλος
Νέο μέλος


Συμμετάσχουν: 17 Μάρ 08
Δημοσιεύσεις: 28
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 29, 2009 1:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ, ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ VS ΤΩΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

Μόρταλ κόμπατ. Ποίηση..

Μετενσάρκωση λοιπόν εναντίον τωρινής ζωής.

Με νοιάζει να ξέρω ότι θα μετενσαρκωθώ...

Γιατί; Δεν μου φτάνει αυτή η ζωή για να ενωθώ με το Ενα; Όλες πάνω κάτω οι θρησκείες εκεί νομίζω καταλήγουν, στην επανένωση με το Ενα.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιός ο λόγος να γνωρίζω ότι θα έχω κι άλλη ευκαιρία πάνω στη Γη.
Είναι τόσο χάλια η ζωή μας και θέλουμε να ξαναέρθουμε και να ζήσουμε πιο όμορφα, πιο ευτυχισμένα; Αδικηθήκαμε δηλαδή σε αυτήν τη ζωή και στην επόμενη θα δικαιωθούμε;
Ελπίζουμε μήπως η επόμενη μετενσάρκωση του γείτονα να είναι ως κατσαρίδα ή ως Αφρικανάκι, επειδή έριχνε στην τωρινή ζωή λασπόνερα στο δικό μας μπαλκόνι; (Αν πάρετε αληγορικά αυτά που λέω θα δείτε ότι μπορούν να προσαρμοστούν γενικότερα σε κάθε βασανισμένο και κάθε δυνάστη).
Μήπως αυτή η ζωή, η τωρινή μας, είναι αρκετή τελικά για να πούμε με ωραίο τρόπο στο γείτονά μας, να μην ρίχνει τα λασπόνερά του στη βεράντα μας; Μήπως είναι αρκετή για να γίνουμε εμείς οι ίδοι καλύτεροι και να ενωθούμε με το Ενα; Και να βοηθήσουμε και τους υπόλοιπους; Βλέπε Αγιους. Ενώθηκαν με το Ενα. Και μην μου λέτε ότι ζήσαν 500 πεντακόσιες ζωές μέχρι να φθάσουν στο σημείο να γίνουν Αγιοι, διότι πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ!

Κοιτάξτε...
Μήπως ολα είναι θέμα πίστης τελικά, διότι τίποτα δεν αποδεικνύεται; Θα μπορούσαν όλα να είναι παιχνίδια του ανθρώπινου μυαλού μας. Ο Ανατολίτης πιστεύει στην μετενσάρκωση, αλλά δεν μπορεί να την αποδείξει.
Ο Ευρωπαίος (ας πουμε) χριστιανός, πιστεύει στον Παράδεισο και στην κόλ...ση, αλλά δεν μπορεί να το αποδείξει. Θα μιλήσουν και στις δύο περιπτώσεις, για οράματα και θαύματα που τους ειπαν τα καθεκαστα, αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε διότι πολλά τα παχνιδια του ανθρώπινου μυαλού. Οπότε όλα δείχνουν τελικά ότι είναι θέμα πίστης για το τί θα επιλεξουμε;
Χμμμ..
Ποιά πίστη είναι καλύτερη; Εκείνη που μιλάει ότι μετά το θάνατο θα ευτυχισω επιτελους; Εκεινη που λέει ότι μόνο εν ζωή μπορείς να ευτυχισεις και δεν υπαρχει το μετα; Εγώ υποστηρίζω εκεινη που λεει οτι μπορεις να ζησεις ομορφα εδω στη τωρινη ζωη αλλά και μετά το θάνατο. Νομίζω πως έτσι δίδαξε ο Ιησους Χριστός. Τελικά εμείς επιλέγουμε θρησκεία ή εκεινη μας επιλέγει; Πως μπορουμε να επιλεξουμε ποια ειναι η καλυτερη αφου υπαρχουν πολλες και θελει πααααααααρα πολυ χρονο και ψαξιμο για να μαθουμε επακριβως η καθε μια τι υποστηριζει; Εδώ γεννηθήκαμε χριστιανόπουλα και ούτε που καταλάβαμε τί θέλει να μας πει ο Χριστός. Και μαρέσει που όλοι μας (μαζί σας κι εγώ) έχουμε το χρόνο και ψάχνουμε και για τη μετενσάρκωση. Καταλάβαμε τον χριστιανισμό για να πάμε στην επόμενη; Διότι αν καταλάβαμε τί σημαίνει Αγάπη, μας χρειάζεται η επόμενη; Μήπως είναι τόσο δυσνόητος ο χριστιανισμός για αυτό πάμε στα εύκολα που θα τα καταλάβουμε εκείνα καλύτερα;

Απλά ερωτησούλες που μας βάζουν σε σκέψεις. Μαζί σας κι εγώ το σκέφτομαι. Αν μπορείτε να τις απαντήσετε καλό θα ήταν και δημοσίως για να βοηθηθούμε όλοι μας.
Η πίστη στην ύπαρξη μετενσάρκωσης όμως μήπως με κάνει να μην εκτιμώ την τωρινή μου ζωή; Φαντάζεστε; Κάθε φορά που θα μετενσαρκώνομαι να λέω ότι, "Έλα μωρέ. Την επόμενη φορά θα φερθώ καλύτερα ή θα είναι πιο καλά.".
Κάποιοι από εμάς ίσως αυτο που μας νοιάζει τελικά είναι να υπάρχουμε για πάντα. Κάποιοι δυσκολεύονται ίσως να κατανοήσουν τί σημαίνει να είσαι ψυχή και προτιμούν να την μετενσαρκώνουν πάνω στη Γη. Και πού ξέρετε ότι δεν κρατούν τη μισή αλήθεια; Και πού ξέρετε αν δεν το είπε και ο Χριστός τα της μετενσάρκωσης; Ίσως να μην το τόνισε αυτό το κεφάλαιο ο Υψιστος, διότι δεν μας αφορά ιδιαίτερα. Ας κοιτάξουμε ίσως έλεγε τί κάνουμε εδώ στο τώρα και ότι μπορούμε να ζήσουμε ενάρετα. "Ενάρετα" δεν σημαίνει αναγκαστικά "βασανισμένα". Κάποιοι τα βγάλανε ως συνώνυμα. Για αυτό και μπερδεύεται ο χριστιανός. Το "μετά", θα είναι πολύ όμορφο αν ζήσουμε ενάρετα το "τώρα".

Σκέφτομαι άρα υπάρχω.

Για αυτό λοιπόν όλοι μας ψάχνουμε να δούμε αν θα σκεφτόμαστε και μετά θάνατο, γιατί ανησυχούμε μήπως πάψουμε να υπάρχουμε λέτε;

Προσπαθούμε να βρούμε αν θα συνεχίσουμε ως πνεύματα - φαντάσματα (όντα που αν είναι σκεπτόμενα, άρα υπάρχουμε και μετά θάνατο.).

Προσπαθούμε να βρούμε αν μετά θάνατο, μετενσαρκωθούμε.
Αλλά σε άνθρωπο μας βολεύει και μας καθησυχάζει περισσότερο, αφού ο άνθρωπος μπορεί και σκέφτεται (άντε το πολύ πολύ κανά σκύλο καμιά γάτα, πιο κάτω δεν πέφτω... θα σε κάνω γάτο Περσίας 5 κιλά, εξού και ο πεντακιλόγατος.. να ταφήσω εκει; καλά ειναι;).

Είναι ίσως τελικά θέμα καθαρά ψυχολογικό και ανθρώπινης αδυναμίας; Αδυνατούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας το φόβο του θανάτου για να ζήσουμε γαλήνια; Οπότε εξετάζουμε ποια θρησκεία μας κανει να καθησυχαστούμε περισσότερο; Είναι ερωτήματα που δεν εχω ετοιμες τις απαντησεις. Έχω όμως απόψεις. Και μεσα απο εναν εποικοδομητικο διαλογο μπορούμε να κερδισουμε, εστω κι άλλες αποψεις.

Σήμερα διάβασα την παρακάτω ιστοριούλα.

Στην αρχή γέλασα. Μετά ξύνισα. Μετά με έβαλε σε σκέψεις...

Βρισκόμαστε στον Παράδεισο. Εκεί ένας άγγελος συνομιλεί με μία ψυχή.
[Άγγελος]: - Tελικά δεν μπορώ να καταλάβω εσάς τους ανθρώπους, γιατί βασανίζεστε το νου σας ψάχνοντας να βρείτε απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν την ζωή μετά το θάνατο, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί μια σίγουρη απάντηση;
[Ψυχή]: - Σημασία δεν έχει τόσο η απάντηση όσο η σκέψη. Σκέφτομαι άρα υπάρχω! είχε πει ο Ντεκάρτ
[Άγγελος]: - Nαι, το ξέρω το είχε πει και στον άγγελο που τον παρέλαβε: - Σκέφτομαι άρα υπάρχω, και τότε ο άγγελος τον χτύπησε φιλικά στον ώμο και του είπε:
- Δεν υπάρχεις αλλά μην το σκέφτεσαι!

Όπως βλέπετε, έγραψα με έντονα μαύρα γράμματα, ένα μέρος από το ανεκδοτακι.
Λέτε να μας βάζει τα γυαλιά; Λέτε τσάμπα ψάχνουμε;

Λέτε όμως ότι ίσως ξεχνάει ότι η γνώση για μεταθανάτια ζωή μας κάνει να καθησυχαζόμαστε ότι εκείνοι οι αγαπημένοι μας που φύγανε νωρίτερα από εμάς, βρίσκονται κάπου, υπάρχουν, και περνάνε καλά;

_________________
Όταν έδειχνα σε κάποιους τα αστέρια, εκείνοι κοιτούσαν το δάχτυλό μου.

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να διαβάσουν τις υπογραφές σε αυτό το forum!
Γραφτείτε ή Συνδεθείτε στο φόρουμ!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Αρχική σελίδα -> ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Οι επισκέπτες μας!

phpBB Template by Vereor
 

Abuse - Αναφορά παραβίασης - Οροι χρήσης υπηρεσίας.
Powered by forumup.com Δωρεάν forum, Δημιουργήστε το δικό σας φόρουμ δωρεάν! Created by Hyarbor & Qooqoa
Confirmed - Auto ICRA

Page generation time: 0.111